Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Цял блок краде парно 5 години

Цял блок краде парно 5 години

Цял жилищен блок в Перник се оказа незаконно свързан към топлопреносната мрежа в града. Около пет години обитателите му са се топлили, без да имат договорни отношения с местната „Топлофикация" и без да плащат нито стотинка за отопление.

Далаверата лъснала при рутинна проверка от аварийната група на топлофикационното дружество, която търсела тежка авария по мрежата. От пернишката „Топлофикация" установили, че имат „абонати" за които не знаят. Жилищната им сграда се намира на ул. „Найчо Цанов".

Изграждането на топлопреносната мрежа е извършено от лицензирана фирма, която е вързала сградата с ТЕЦ-а. Живущите обаче не сключили договор с „Топлофикация" за обслужване на абонатната станция и за доставка на топлоенергия. По закон всеки собственик трябва да открие своя партида и да плаща за услугата. В момента топлоподаването в сградата е спряно. Хората изявили желание да сключат договори с „Топлофикация". Те обаче трябва да платят и ползваната в минало време топлина, след споразумения с дружеството.

За случая е информирана полицията и се очаква да бъде образувана преписка.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе