Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Благоустрояването на централния площад и Дунавския парк на Силистра се бави

Благоустрояването на централния площад и Дунавския парк на Силистра се бави

Закъсняват строителните работи по благоустрояването на централния площад и Дунавския парк на Силистра. Граждани недоволстват, че мащабното строителство затруднява движението. От общината обещават, че строителните работи ще приключат до края на месеца.

Трети месец центърът на Силистра е строителен обект. Изгражда се нов площад с фонтани и места за отдих, изцяло се реновира и Дунавският парк. От общината признават, че строителството се бави, но според заместник-кмета по устройство на територията Емил Гойчев, изоставянето ще бъде наваксано:

То се дължи предимно на забавянето на някои от доставките на материалите, но на площадката се работи усилено и вярваме, че до края на месеца ще приключат строителните работи.

Силистренци обаче посрещат с недоверие оптимизма на управата. Някои са недоволни от липсата на информация за мащабната реконструкция. Недостроените нови съоръжения вече са обект на посегателства. Пострадали са пейки и съоръжения. Изчезнали са и 51-52 разпръсквачи от напоителната система.

Новият облик на централната градска част ще струва близо 5 милиона лева от Оперативната програма "Регионално развитие".


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе