Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

"Цената на макароните расте. Защо, за Бога?"

"Цената на макароните расте. Защо, за Бога?"

Руският президент Владимир Путин проведе голяма пресконференция на 17 декември. Поради пандемията с коронавирус тя бе онлайн - държавният глава е в резиденцията си в Ново-Огарьово и частично използва директната линия, тъй като беше позволено да задават въпроси не само  журналисти, но и обикновени граждани. Какво мисли Путин за 2020 г., как ще победи пандемията от коронавирус и къде са парите - Lenta.ru събра най-важните цитати от отговорите на президента.

За „най-лошата“ 2020 година

„Какво имаш предвид под "лоша“? Това е като времето. Добре ли е или лошо? Времето си е време"

Относно пандемията

„С  огромния брой проблеми, с които се сблъскахме, а проблемите са морето, (...) и все едно, морето, този океан се разля по целия свят, но можем да кажем с увереност, че сме се справили достойно с тези проблеми. И отчасти дори по-добре от други страни, които с право се гордеят с устойчивостта на своите икономики и развитието на своите социални услуги и здравни системи. "

За руската идентичност

„За което бих искал да благодаря на гражданите на страната - при тези доста трудни условия ние за пореден път потвърдихме това, което е в основата на руската идентичност: единството на хората под всякаква заплаха.“

За здравната готовност за пандемия

„Нито една здравна система в света не беше готова за мащаба, с който се сблъскахме. Няма такава система просто. (...) Системата ни се оказа по-ефективна. "

За борбата срещу пандемията

„Русия е един от тримата световни лидери в тестовете. Според СЗО един от начините за преодоляване на трудностите, свързани с преодоляването на инфекцията, е чрез масово тестване. (...) Започнахме да произвеждаме местни лекарства в необходимото количество. И накрая, ваксинация. Русия се оказа първата държава в света, която, така да се каже, изобрети и започна да произвежда ваксина. "

За това дали тайните служби са открили откъде идва коронавирусът

„Що се отнася до произхода, има много слухове. (...) Не виждаме никакви доказателства, свързани с обвинения срещу никого. "

Относно ваксината

„[Ваксината] е едновременно безопасна и ефективна. Повече от 95 процента - 96, 97, казват експертите, нивото на защита и нито един сериозен случай на странични ефекти. "

Защо не се е ваксинирал сам

„Ваксината все още не е достигнала до хора като мен. (...) Слушам препоръките на нашите специалисти. И следователно досега тази ваксина, както казват експертите, не е доставена. Но определено ще го направя веднага щом стане възможно. "

За това къде са парите

„Къде са парите? Това също много ме интересува. (...) Ние наистина дадохме 10 милиарда, за да реагираме незабавно на въпроси, които все още не са разрешени, свързани с закупуването на ЛПС и подготовката на лечебните заведения. (...) И 5 милиарда, дори малко повече, бяха отпуснати, за да се дадат безплатни лекарства на хората. (...)

Всички пари от федералния бюджет са преведени в област Рязан. Защо хората все още не получават лекарства там, не е ясно. "

Относно цените на тестените изделия

„Тази година имаме рекордна реколта (...), а хлябът поскъпва. Цената на макароните расте. Защо, за Бога? (...) Започнаха да влачат вътрешните цени към световните, което е напълно недопустимо. "

Разследване на отравянето на Навални

„Това е легализация на материали от американските специални служби. Какво, ние не знаем, че те проследяват местоположенията? (...) Това означава, че пациентът в Берлинската клиника е подкрепен от разузнавателните служби на САЩ. (...) Тогава, разбира се, специалните служби трябва да се грижат за него. Но това изобщо не означава, че е необходимо да го отровите. Кой се нуждае? Ако искаха, сигурно щяха да го направят до края. И така - жена му се обърна към мен, аз веднага дадох заповед да го пуснат на лечение в Германия “.

Разследвания на близките му

„Що се отнася до близките ми ... Невъзможно е да прочета материала за близките си. Разгледах го, разбира се, но има такава компилация, че не я довърших до края. Навсякъде пишат - „зетят на президента“, „зетят на президента“. И едва накрая изясняват, че бившият зет ”.

Относно борбата на чиновниците срещу журналистите

„Това е живот, борба. Те също пишат всякакви глупости за мен. Какво да правим сега? "

За грубостта на чиновниците

„Въпрос:„ Защо служителите в офисите се държат отвратително? “ Има такива хора. (...) Във всяка среда има различни хора, семейството има своите черни овце. "

За Ердоган

„Сега имаме различни виждания по някои въпроси с президента на Турция Ердоган. Може би понякога дори противоположни възгледи. Но това е човек, който държи на думата си. Той не маха с опашка "

По случая с журналиста Сафронов

„Това няма нищо общо с журналистическата му дейност. Това е свързано с доста дълъг период от работата му като помощник или съветник на Рогозин (...) Като цяло той е обвинен в шпионаж, предателство, но най-големият грях, който имаме, е предателството. "

За интимното видео на Дзюба

- Не съм гледал.

Относно причините за религиозните убийства в Европа

„В европейските страни представителите на исляма са около десет процента от местното население. Но те обикновено са имигранти. И тук представители на различни конфесии живеят в собствената си страна. (...) [В Европа] проектът на мултикултурализма претърпя фиаско, колапс. (...) И тук тя се е развила от само себе си през вековете. "

И още за "Новичок" и Навални

„Готови сме да разследваме. Ако има доказателства, че е било използвано химическо оръжие, в случая Новичок, Ви молим: моля, дайте тази информация. "

Тайната на семейното щастие

"Това е любов".

Основен тост

„За Русия“.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе