Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Тройният убиец Хуриет закопчан в Давос

Тройният убиец Хуриет закопчан в Давос

Тройният убиец на пътя Хуриет Сюлейманов е задържан в швейцарския курорт Давос, научи "Стандарт". Родителите на жертвите му съобщиха, че укриващият се година и половина от Темида ром се е подвизавал в Алпите, вместо да лежи в затвора.

Швейцарските власти незабавно са го предали на Германия, където беглецът е бил адресно регистриран. Сюлейманов има задочна присъда - 15 години лишаване от свобода.

На 5 май 2014 г. на пътя София-Русе край Луковит, той уби с БМВ трима 20-годишни кандидат-студенти от Плевен. На място загинаха Владислав Горанов и Николай Менков, а след множество операции в болницата почина и Цветелина Таслакова. След като тези дни е арестуван, до два месеца се очаква да бъде изпълнена Европейската заповед за ареста му и той да бъде предаден на българските съдебни власти. Прокуратурата вчера официално потвърди информацията за задържането му. Предстои германски съд да се произнесе за екстрадирането му у нас. "Вместо да лежи в затвора, си е развявал крачолите из европейските курорти. Бих му предложил един нашенски курорт, на Дунава, на остров Белене", сподели Христо Таслаков, баща на загиналата Цветелина.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе