Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Трима загинаха след катастрофа на Тянанмън

Трима загинаха след катастрофа на Тянанмън

Пекин. Трима души бяха убити, когато джип се блъсна в тълпа на площад Тянанмън в Пекин в понеделник, и избухна в пламъци, предадоха държавните медии.

Веднага след инцидента, силите за сигурност влязоха на големия площад, който бе сцена продемократичните протести през 1989 г. , които бяха брутално смазани от властите.

Снимки, публикувани от китайски сайтове за социални медии покаават горящата кола и черен дим близо до портрета на комунистическия основател Мао Цзедун, който виси на висока стена на бившия императорски дворец.

"Моторно превозно средство се вряза в тълпата пред трибуната на Тянанмън в понеделник на обяд" предаде официалната агенция Синхуа.

"Шофьорът на джипа и двамата пътници са мъртви", се казва в съобщението, добавяйки, че "много туристи и полицаи" са били ранени от автомобила. Колата е спряла движението си, след като се е врязала в бариера.

Инцидентът се е случил в понеделник към 7 часа българско време.

Площад Тянанмън е символичен център на китайската държава и обикновено има засилени мерки за сигурност, с униформени и цивилни служители на реда.

Подробности за мотива не са известни, но китайските потребители на социални медии спекулират, че може да бъде умишлено.

Около 120 тибетци са се запали от февруари 2009 г. в Тибет и съседните райони на Китай , в знак на протест срещу това, което те виждат като китайски потисничество.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе