Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Искат трети мост над Дунав при Оряхово и Бекет

Искат трети мост над Дунав при Оряхово и Бекет

Третият мост над Дунав между България и Румъния трябва да бъде построен между Оряхво и Бекет- това е предложението, около което се обединиха експертите на втората работна среща по темата, съобщиха от пресцентъра на губернатора във Враца Венцислав Василев. На дебата консултанти от фирмата "Transproject 2001" представиха четири възможности- освен между Оряхово и Бекет, се предлага подобно съоръжение да има между Силистра и Кълъраш, Никопол и Турну Мъгуреле или нов мост между Русе и Гюргево, който да дублира построеното преди години подобно съоръжение. В обсъжданията се включиха представители на областните управи на Враца, Плевен, Русе и Силистра, както и кметовете на общините от двете страни на реката.

Крайното решение за това къде да е мястото на третия мост над Дунав ще бъде взето в края на този или в началото на следващия месец- август в Букурещ. Работната среща  беше организирана в рамките на дейностите по проект "Обща стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничния регион Румъния-България" от водещия партньор- Министерството на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния.

Наред с идеята за подобряване на свързаността между двете страни една от целите е да се стимулира развитието на съответния регион и да се избегне ситуацията развити области да стават по-богати, а по-бедните още повече да изостанат.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе