Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп и Ким сядат тет-а-тет в хотел Метропол

Тръмп и Ким сядат тет-а-тет в хотел Метропол

Историческата втора среща между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун започва днес в най-голямото хотелско бижу на Ханой Софител Леджънт Метропол в 18.30 часа местно време, което е 13.30 българско.

Петнадесет минути по-рано се очаква Тръмп да пристигне в хотела и да отпътува с лимузината си от хотела почти два часа по-късно - в  20.25 минути, съобщи ТАСС.

Предвижда се около 20 минути среща тет-а-тет, а след това вечеря, на която ще присъстват и американският държавен секретар Майк Помпео и вторият човек в севернокорейската партия Ким Ен Чхол.

Американският  президент е отседнал в Джей Дабълю Мариот и до срещата си с Ким е предвидил натоварена програма от  сутринта с виетнамския президент Нгуен Фу Чанг, а след това и обяд с него.

Програмата на севернокорейския лидер за днес сутринта не е известна, но затова пък стана ясно, че неговият хотел е Мелия Ханой и че вчера беше посрещнат с бурни аплодисменти в корейското посолство във виетнамската столица. Там той пристигна директно след 60-часовия си транспортен преход от Пхенян до Ханой, който той измина с жълто-зеления си брониран влак, а последните 170 километра - с лимузината на Мерцедес, ескортирана от десетки служители на местата полиция.

Ким влезе в посолството и прекара там почти час, за да се осведоми докъде е стигнала предварителната подготовка на срещата му Тръмп. Според медиите в Северна Корея след двудневните преговори с Тръмп, Ким ще остане на двудневно посещение във Виетнам.

Държавният глава на Виетнам Нгуен Фу Чанг е домакин на  върха САЩ- КНДР само 4 месеца след като зае овакантения  пост след внезапната смърт на Чан Куанг. Сегашният 74-годишен президент е архитектът на новата кампания на Виетнам за борба с корупцията по висшите етажи на властта. Той е и единственият ръководител, съвместяващ длъжностите на президент и партиен лидер след легендарния Хо Ши Мин.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе