Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп се чу с Путин. За какво си говориха?

Тръмп се чу с Путин. За какво си говориха?

 

Американският президент Доналд Тръмп е провел телефонен разговор с руския държавен глава Владимир Путин, пише сайтът на Кремъл, цитиран от руските медии.  

Разговорът бил съдържателен и конструктивен като двамата са обсъждали стратегическата стабилност и контрола върху въоръжаването, както и усилията на Вашингтон и Москва за поддържане на световния мир.

Обсъдена е ситуацията около иранската ядрена програма, като президентите са подчертали необходимостта от общи усилия за поддържането на регионалната стабилност и глобалния процес на ядрено неразпространение, пише в съобщението на Кремъл.

Тръмп и Путин са се разбрали за по-нататъшно развитие на двустранните търговско-икономически отношения. Двамата лидери позитивно оценили съвместните усилия за борба с коронавируса и се договорили за продължаване на контактите на различни нива, пише още в съобщението.

Разговорът между двамата президенти идва след като бившият съветник по националната безопасност на Тръмп Джон Болтън упрекна ексръководителя си, че не е достатъчно подготвен, за да води равностойни разговори с Путин.

Предишният разговор между двамата президенти бе през април, когато двамата говориха три пъти в течение на два дни покрай кризата с петролната сделка.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе