Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп призна победата на Байдън

Тръмп призна победата на Байдън

Американският президент Доналд Тръмп за първи път призна победата на демократа Джо Байдън, но не се отказа от позицията си, че изборите са фалшифицирани.

В неделя президентът редактира деветия си сутрешен пост в Twitter. "Той спечели, тъй като изборите бяха фалшифицирани", написа Тръмп в публикация, която бе отбелязана от Twitter, тъй като съдържа оспорвани твърдения за измама с избори. По-рано за първи път той прие, че Джо Байдън е избран за следващия президент на страната, публикувайки съобщение, че демократът „спечели, защото изборите бяха фалшифицирани“.

„НЕ БЕ ПОЗВОЛЕН ДОСТЪП НА НАБЛЮДАТЕЛИ НА ГЛАСОВЕТЕ, гласуване с машини на частната компания Radical Left, Dominion, с лоша репутация и оборудване, което дори не може да се класира за Тексас (където спечелих с много!),  Fake & Silent Media, & more!" написа Тръмп  в публикация, която Twitter незабавно обозначи, че съдържа оспорени претенции за изборна измама. Час по-късно, докато се движеше с кортеж към голф игрището си във Вирджиния, Тръмп се отказа от признанието, казвайки „Не признавам НИЩО! Предстои ни дълъг път", пише investor.bg.

В петък AP и телевизионни канали обявиха резултатите от оставащите щати, оставяйки Байдън с 306 гласа на Избирателната колегия срещу 232 за Тръмп, много над 270-те, необходими за осигуряване на Белия дом.

Тръмп обеща да се бори с резултатите в съда. Байдън продължава с формирането на администрация, но отказът на Тръмп да отстъпи, блокира милиони долари федерални пари за прехода и достъпа до секретни документи от разузнаването.

В събота хиляди поддръжници на Тръмп се събраха във Вашингтон, за да изразят подкрепа за президента.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе