Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп приключи кампанията си за междинните избори

Тръмп приключи кампанията си за междинните избори

Президентът Доналд Тръмп приключи късно снощи ожесточената кампания за днешните междинни избори в САЩ с последен митинг в Кейп Жирардо, щата Мисури, предадоха агенциите.

По-рано през деня той говори и на публични мероприятия в Охайо и Индиана, отправяйки настоятелен призив към избирателите да запазят крехките постижения на неговата републиканска администрация, които могат да бъдат заличени, ако демократите получат надмощие в Конгреса, посочва Асошиейтед прес.

Няколкомесечната предизборна кампания на Тръмп беше белязана от расова реторика, хардлайнерски ходове в имиграционната политика и безразборни политически предложения, отбелязва АП. Във всяка от последните си три речи през деня той излагаше основните елементи от вътрешно и външнополитическия дневен ред на своята администрация, хвалейки се пред свои симпатизанти какво е успял да постигне за две години в Белия дом. Той ги увери, че гласуването за републиканците на междинните избори ще означава силни правоохранителни органи и още по-строга имиграционна политика, докато гласуване за демократите би довело в страната поток от нелегални имигранти с криминално минало и повишение на данъците.

"Всичко постигнато е крехко, всичко, за което ви говорих може да бъде върнато назад и променено, ако демократите се върнат", каза Тръмп по открита телефонна линия, организирана от щаба на неговата кампания вчера. "Вижте как се държат те! Те се радикализират", заяви президентът.

В интервю за медийния конгломерат "Синклер бродкастинг" в предизборния ден Тръмп се опита да смекчи малко тона, като каза, че съжалява за някои от хапливите си изявления по време на кампанията. "Бих желал да използвам много по-мек тон. Донякъде чувствам, че нямам друг избор, но може би имам", допусна той.

Но и в трите му последни речи вчера подобно желание не се усети, отбелязва АП. Специално по въпроса за нелегалната имиграция езикът му бе крайно остър, а атаките срещу демократите - директни. Източник: БТА Доналд Тръмп
Коментирай

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе