Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп покани Ким в Белия дом, когато пожелае

Тръмп покани Ким в Белия дом,  когато пожелае

Американският президент Доналд Тръмп потвърди, че е отправил покана към севернокорейския лидер Ким Чен-ун да посети САЩ, добавяйки, че "в един момент всичко ще се случи", предадоха световните агенции.
Запитан от репортери кога ще се състои визитата, Тръмп отговори: "Когато пожелае.Мисля, че искаме да преминем към следващата стъпка, да видим какво ще стане".
След срещата с Ким Чен-ун в демилитаризираната зона, разделяща двете страни на Корейския полуостров, Тръмп обяви, че екипи от САЩ и Северна Корея ще започнат срещи "през следващите две или три седмици" за преговори по ядрената програма на Пхенян.
Преговарящите от двете страни ще "започнат процес и ще видим какво ще се случи", каза Тръмп

.С прекрачването на демаркационната линия, тойо стана първият действащ президент на САЩ, стъпил на севернокорейска територия.

В миналото в КНДР са пребивавали двама бивши американски президенти - Джими Картър през 1994 и 2010 г. и Бил Клинтън през 2009 г.

Тръмп каза на събеседника си, че за него е голяма чест да бъде на това място. "Горд съм, че стъпих в Северна Корея отвъд линията", обяви той и добави, че се чувства прекрасно.

Чрез преводач Ким Чен-ун поздрави Тръмп, че е прекрачил демаркационната линия, което нарече "смел и решителен акт", който "означава, че искаме да сложим край на неприятното минало".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе