Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп с нови санкции срещу Иран

Тръмп с нови санкции срещу Иран
  • Няма нито един пострадал при ударите на Техеран срещу US-базата в Ирак

Нито един американец или иракчанин не е пострадал при иранските удари, щетите са минимални. Иран изглежда отстъпва. Това заяви американският президент Доналд Тръмп официалното си заявление по повод иранската атаката по американски военни бази в Ирак през изминалата нощ. Според US-президента жертвите са били избегнати благодарение на системата за ранно предупреждение. По-рано през деня иранските медии съобщиха за 80 убити американски войници.

Американският президент заяви, че Иран е причинил леки щети на американските бази и никой не е ранен при атаките. "Изглежда, че Иран е отстъпил. Това е добре за целия свят", заяви американският лидер в обръщението си към нацията, цитирано от РИА Новости и "Фокус".

Нови санкции срещу Иран обяви Доналд Тръмп и заяви, че ще поиска от НАТО да се ангажира повече в близкоизточния процес.
"Докато продължаваме да оценяваме вариантите за реакция на иранската агресия, САЩ незабавно ще наложат допълнителни тежки икономически санкции срещу иранския режим. Тези мощни санкции ще останат в сила, докато Иран не промени поведението си", заяви американският лидер.

Иран подкрепя терористите, каза Тръмп и отново подчерта, че Техеран няма да има ядрени оръжия, докато той е на власт. "Искаме да имате велико бъдеще, което заслужавате", обърна се Тръмп към гражданите и ръководството на Иран. Президентът на САЩ призова Великобритания, Китай, Германия, Франция и Русия да работят по нова сделка с Иран.
"Само през последните месеци Иран задържа кораби в международни води, неоснователно нападна Саудитска Арабия и свали два американски дрона", добави американският президент. В същото време Тръмп отбеляза, че „враждебните действия“ от страна на Иран значително се засилиха след подписването на „глупавата ядрена сделка“.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе