Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп мери богатството си с Джордж Вашингтон

Тръмп мери богатството  си с Джордж Вашингтон

Разширявай границата на това, което смяташ за възможно, казва магнатът

През 90-години се спасява от фалит, а днес оценява богатството си на $10 млрд.

До изборите за президент в САЩ през ноември 2016 г. остава една година. Но битката за Белия дом набира скорост и в нея все по-голямо внимание привлича милиардерът предприемач и търговец на недвижими имоти Доналд Тръмп.Магнатът се открои с най-висок рейтинг сред дузината републиканци, претенденти за президентския пост. Дали Тръмп ще успее да постигне амбициозната си задача, тепърва ще видим. Първото препятствие, което той ще трябва да преодолее по пътя към Белия дом, e конгреса на Републиканската партия през август 2016 г., където ще се вземе решение кой да бъде кандидатът на партията за президентския пост. Ако това е Доналд Тръмп, то на 8 ноември той ще трябва да се пребори с конкурента си от демократическата партия, фаворит на която засега е съпругата на бившия президент на САЩ Бил Клинтън и бивш държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън.

Изборите в САЩ са не само състезание между личности, но са преди всичко и битка на големи пари. Доналд Тръмп е сред най-богатите хора в САЩ, но не е най-богатият. Той е на 56-то място в класацията на американските милиардери. Тръмп твърди, че има богатство от 10 млрд. долара. Това би го поставило начело на всички милиардери, които до сега се се състезавали за най-високия държавен пост в САЩ. Оценките на състоянието на крупния бизнесмен обаче варират според различните източници. Bloomberg посочва цифрата 2,9 млрд. долара, а Forbes - 4 млрд. долара. Ако хвърлим поглед назад в американската история, президентът Джордж Вашингтон, един от "бащите основатели на САЩ", е бил сред най-богатите хора в страната. Той притежавал огромна плантация в щата Вирджиния и имал 300 роби. Богатството му било 250 млн. долара, но за това време тези пари били огромна сума и съотнесена към настоящето сигурно се равнява на милиарди. В наши дни тексаският сенатор и бизнесмен Рос Перо и бивш кандидат за президент има състояние от 3 млрд. долара. Внукът на основателя на сп. "Форбс", Стив Форбс, който беше кандидат на републиканците на изборите през 1996 г. и 2000 г., притежава 430 млн. долара.

Цялата разностранна кариера на Доналд Тръмп е една история на крупния успех в бизнеса и медиите. Ще успее ли сега магнатът да повтори този успех и в политиката и да реализира мечтата на живота си да стане президент на САЩ, за която работи още от 20110 г., тепърва ще видим.

Тръмп е президент на крупната строителна компания "Тръмп Организейшън" и основател на компанията "Тръмп Ентъртейнмънт ризортс", която управлява десетки казина не само в САЩ, но и в много други страни. Той стана известен с естравагантния си стил на живот и с откровения начин на общуване без никакъв такт и дипломатичност. Поради това отдавна си е спечелил славата на "поразяваща уста", което забавлява мнозина американци, но и дразни не малко други. В прицела му са президентът Барак Обама, Хилари Клинтън и други видни американски политици.

Магнатът стана медийна знаменитост като продуцент и водещ на предавания със силен обществен отзвук. Доналд умее да се продава, казва бившият американски президент Бил Клинтън. Може да се каже, че Тръмп е баща на съвременното риалито шоу. През 2004 г. в американския телевизионен ефир започва излъчването на риалити шоуто "Стажантът" (The Apprentice), в което Доналд Тръмп търси ръководител за една от своите компании. Наричайки го "върховното интервю за работа", той набира между 16 и 18 кандидати, които се борят за работа в "Тръмп Организейшън" с
начална заплата от 250 000 щатски долара.

Личният живот на нестандартния бизнесмен е не по-малко интересен от деловата му активност. Като студент той е примерен и ученолюбив и няма "изцепки" с пиянство, наркотици и други типични за студентските години слабости. Като плейбой се прочува едва в зряла възраст. Баща е на пет деца, а сегашната му съпруга Мелания Кнаус, словенка по произход, е трета по ред.

След като завършва бизнес училището Wharton към Университета в Пенсилвания през 1968 г., Тръмп се присъединява към компанията на баща си, "Тръмп Организейшън". Баща му е богат строителен предприемач и Доналд си поставя задачата да направи кариера в сферата на недвижимите имоти и успява блестящо. Известен е не само с голямото си самочувствие и самовлюбеност, но и готовността си да поема рискове и се измъква успешно от трудни финансови ситуации. През 90-години поради финансовата криза не успява да изплаща кредитите си, но с находчивост съумява да се спаси от фалит и постепенно се завръща в бизнеса с пълна сила.

Освен многото други неща, Доналд Тръмп е известен и със своя бележник с мъдрости, от където черпи вдъхновение за нови идеи и успехи. Той твърди, че сентенциите в този бележник му помагат в различни сложни ситуации. Ето някои от тях, които ни карат да се замислим: Старай се да знаеш всичко за това, с което се занимаваш, казва баща му Фред Тръмп. Според Айнщайн въображението е по-важно от знанието. Чърчил смята, че ключът към откритието на твоя потенциал не е в силата или в интелекта, а в постоянните усилия. От време на време разширявай границата на това, което смяташ за възможно и си дай шанс да се издигнеш над нивото на морето, смята самият Доналд Тръмп.

10 съвета как да натрупате богатство

69-годишният Доналд Тръмп е не само известен бизнесмен, но видна личност в американските медии, както и писател. От перото му са излезли десетина книги, главно за това какво да се прави в бизнеса и икономиката, за да се постигат напредък, успехи и печалби. В книгата си "Как да станеш богат" на базата на личния си опит той дава следните 10 съвета как да се натрупа богатство:

1. Обличайте се в съответствие на социалния и културния ви статут
2. Провокирайте околните с добре обмислени изказвания
3. Станете свой финансов експерт
4. Научете се сами да се защитавате
5. Грижете се за косата си
6. Избягвайте ръкостисканията, за да се предпазите от инфекции
7. Слушайте своята интуиция и се съобразявайте с инстинктите си
8. Обръщайте внимание на детайлите, за да не изпаднете в трудно положение някой ден
9. Бъдете оптимист, който не забравя за неуспехите
10. Подписвайте брачни договори, за де не загубите всичко, към което сте се стремили с години

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе