Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп изкарва армията срещу насилието

Тръмп изкарва армията срещу насилието

Американският президент Доналд Тръмп се зарече, че ще разположи редовни войници, за да прекрати насилието, обхванало столицата Вашингтон и страната.

Протестите и размириците бяха провокирани от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд при полицейски арест. В много градове, включително Минеаполис, Вашингтон и Ню Йорк, е наложен полицейски час.

Междувременно съдебномедицинска експертиза констатира, че смъртта на Флойд е убийство. Той е починал вследствие на спиране на сърцето и дишането, но в организма му са открити и следи от наркотични вещества.

"Днес силно препоръчах на всеки губернатор да използва Националната гвардия, за да доминираме по улиците. Кметовете и губернаторите трябва да осигурят изключително засилено присъствие на правоохранителните органи, докато насилието не бъде прекратено. Ако град или щат откаже да предприеме действия за опазване живота и имуществото на своите граждани, ще разположа американски военни и бързо ще разреша проблема", предупреди президентът.

"Всички американци с право бяха отвратени от бруталната смърт на Джордж Флойд. Справедливостта ще възтържествува за него и семейството му, той не ще е умрял на празно. Но не можем да позволим мирните протести да бъдат заглушени от една разгневена тълпа", каза Тръмп.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе