Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп хвърля $100 млн. в битката за президент

Тръмп хвърля $100 млн. в битката за президент

Милиардерът Доналд Тръмп е готов да похарчи 100 млн. долара след Нова година, за да бъде избран за кандидат президент на Републиканската партия, съобщи тв каналът "Фокс Нюз". Медията се позовава на сведения от предизборния щаб на Тръмп, че кандидатът подготвя нов етап от предизборната надпревара. През третото тримесечие на годината той е изразходвал само за реклама по телевизиите 25 млн. долара, но след това не е похарчил нито цент. Решено е курсът на икономии да бъде променен. Тръмп е "замислил блицкриг, всяка седмица ще му струва 2 млн. долара", твърди тв каналът.
По данни на "Фокс Нюз" бизнесменът ще наблегне върху критиките срещу съперниците републиканци. "Ако те нападат Тръмп, той ще им го връща 10 пъти по-силно. Няма да допусне нито една нападка срещу него да остане без отговор", цитира телевизията един от своите източници. Той и други от щаба на Тръмп добавиха, че в това отношение на милиардера ще помагат няколко рекламни агенции и медийни компании, които са добре известни сред политически среди в САЩ.

База данни с лична информация за 191 милиона американски избиратели от всички щати пък стана обществено достъпна в интернет. Информацията съдържа имената на избирателите, адресите, номера на социалните осигуровки, телефонни номера, рождени дати, политическа принадлежност и как са гласували от 2000 г. насам, разказва експертът в областта на интернет безопасността Крис Викъри, цитиран от Ройтерс и ТАСС. Още не е ясно как данните са попаднали в нета.

Подписват ТТП
през февруари

Споразумението за Транстихоокеанско партньорство ще бъде подписано през февруари 2016 г., съобщи агенция Киодо. През октомври САЩ, Япония и 10 други държави постигнаха споразумение за създаване на ново регионално икономическо обединение - Транстихоокеанско партньорство. В рамките на ТТП се очаква намаляване цените на митата и напълно премахване на пречките по пътя на движение на товарите, услугите и капиталите между държавите. Мястото, на което ще се проведе церемонията по подписването му, още не е ясно.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе