Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп и Байдън разкриха как се чувстват

Тръмп и Байдън разкриха как се чувстват

По-важните акценти до момента от изборите за президент на САЩ:

В Ню Йорк вече са гласували 1,1 млн. човека. Няма данни за протестни акции.

В Тексас са се образували опашки през избирателните секции.

Последни данни сочат, че предварително са гласували рекорден брой - 102 милиона американци.

Американски журналисти попитали Тръмп и Байдън как се чувстват днес. „Добре“, отговорил Байдън. „Много добре“, казал Тръмп.

New York Daily News публикува първи случаи за гласуване на „мъртви души“.  Избирателната комисия е получила запълнени бюлетини от предсрочно гласуване на избирател, роден през 1915 година и починал през 2012-та. Имало и втора подобна бюлетина.

Първи гласуваха жителите на малко градче в Източното крайбрежие в щата Ню Хемпшър, където резултатите станаха известни 2 часа по-късно – болшинството гласували за Байдън. Последни ще гласуват на Хаваите.

От сутринта около Белия дом са сложени временни метални конструкции и бетонни блокади, които да предотвратят евентуални размирици. Оградите ще бъдат вдигнати на 8 ноември.

Байдън с жена си рано сутринта отидоха на църква, а после посетиха гроба на големия им син, който почина през 2015 година. По-късно Джил Байдън призова в социалните мрежи да се гласува, защото в следващите няколко часа „се избира бъдещето на страната“. Малко след нея и Бадън призова за гласуване, за да се върне „духа на нацията“

Доналд Тръмп е в Белия Дом. След приключване на изборите, кани събира 250 човека на прием.  Той публикува видео в социалните мрежи, в което обясни на американците защо трябва да гласуват за него – защото поставя Америка на първо място, а не за „лудите демократи“. Малко по-късно публикува и второ видео, в което призова да се гласува „за спокойния живот“.

И двамата претенденти гласуваха предварително.

Без изненада, бившият президент Бил Клинтън, заедно с жена си – Хилари, която не успя да победи Тръмп преди 4 години, отидоха да гласуват и заявиха, че са дали гласа си за Байдън.

Синът на Тръмп публикува прогноза в социалните мрежи, в която твърди за пълна победа на сегашния президент.

В щата Небраска, властите съобщиха за анонимни позвънявания до избиратели, в които ги призовавали да си остават по къщите, защото не било безопасно да отиват навън да гласуват. Властите призоваха да се игнорират подобни позвънявания.

По данни на американските медии Джо Байдън е похарчил в предизборната кампания повече от 638 милиона долара, а Тръмп - 472 милиона долара.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе