Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Гардове на Ториното пребиха с палки бивш шампион (ОБЗОР)

Гардове на Ториното пребиха с палки бивш шампион (ОБЗОР)

Четиримата охранители се вбесили от клаксон

Жесток побой на шофьор на Околовръстното шосе край София взриви интернет. Много скоро биячите бяха заловени. Оказа се, че мъжете, пребили 30-годишния Васко Наумов, са гардове на виден подземен бос. Става въпрос за Ивайло Борисов-Ториното, сочен за дясната ръка на Златко Баретата, твърдят запознати. Той е подсъдим заедно с Баретата за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Ториното не е бил в автомобила с гардовете му, но черният крайслер е негова собственост. В сряда около 17.40 ч. софиянецът Васко Наумов бе нападнат и пребит с метални палки заради това, че свирнал с клаксона си на два автомобила за рисково шофиране. Мъжът пътувал със съпругата му Мария Димитрова беше една от водещите ни състезателки на троен скок, участвала е на няколко европейски и световни първенства и на олимпийски игри. След прекратяване на атлетическата си кариера се занимаваше с конна езда.

"Аз просто ги питах какво правят и те започнаха да ме бият - с палки, всеки от тях имаше палка. Двама имаха пистолети", разказа Наумов. От прокуратурата съобщиха, че пребитият софиянец е управлявал лек автомобил "Мицубиши". Тъй като той и жена му бързали за работа, преминавал от една лента в друга. При една от тези маневри водачът на автомобил "Ауди А8" препречил леко движението на колата на Наумов, който натиснал клаксона, за да предотврати евентуална катастрофа. До аудито се движил и "Крайслер", който, притискайки автомобила на Васко Наумов, го принудил да спре. Веднага след това до двете коли спряло и аудито. От крайслера и аудито слезли четирима мъже и започнали да налагат Наумов с метални палки. Биячите счупили страничното огледало на мицубишито и ударили и съпругата му Мария Добринова. "При нанесения побой на Васко Наумов е причинено избиване на предните зъби на горната челюст. Установени са оток, охлузвания и разкъсване на кожата от долната страна на предмишницата на лявата ръка. Тези наранявания представляват средна телесна повреда по смисъла на закона", уточняват от прокуратурата.

Извършителите на побоя са задържани - Мартин Марков, Христо Христов, Георги Близнаков и Александър Гечев. Те са на възраст между 25 и 46 години и са служители в охранителна фирма. Полицията

ги заловила в луксозния комплекс "Мирамонте" в столичния квартал "Драгалевци".

За нападателите се знае, че са криминално проявени. Георги Близнаков е от Пазарджик, на около 45 г. нереализиран кикбоксьор, барета, парашутист и т.н. Досега работил като охранител в дискотеки в Студентски град и Банско, пишат запознати в специално създадената заради инцидента група във Фейсбук - "Заедно срещу крайно наглите шофьори". Христо Христов пише в профила си, че е боксьор.

Софийската районна прокуратура им е повдигнала обвинения за извършено в съучастие хулиганство и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Мъжете ще останат в ареста за 72 часа. Днес прокуратурата ще внесе искане до Районния съд в столицата за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".
Главният прокурор Сотир Цацаров свиква в петък спешно заседание с главния секретар на МВР Георги Костов и директора на ГД "Охранителна полиция" за вземане на незабавни мерки за засилен контрол за опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност в страната, допълват от прокуратурата.

Жестоко пребитият Васко Наумов е републикански шампион на 60 метра с препятствия за юноши старша възраст и бронзов медалист за мъже. Започва да тренира лека атлетика на 12-годишна възраст. Завършва средно образование в ССУ "ген. Владимир Стойчев" и е студент в НСА. Семейството му има традиции в спорта и републикански титли - майка му на скок височина, баща му на двойка каяк, брат му на 60 метра с препятствия, 110 метра с препятствия, скок на дължина и щафетно бягане. В момента Васко работи като фитнес инструктор.

Ивайло Борисов: Били са предизвикани

"Охранителите ми разказаха, че са били засечени от някаква баничарка, а след това шофьорът на колата е започнал да ги замеря с шишета от минерална вода. Те са били принудени да спрат".

Това заяви пред bTV Ивайло Борисов-Ториното. Според него шофьорът пръв е нападнал гардовете с метална палка, а те са се принудили да отвърнат. "Тези момчета не са някакви махленски биячи, били са предизвикани", допълни Борисов. Той обяви, че въпросните охранители били на работа при него на изпитателен срок и нямали трудови договори.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе