Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Тинко Георгиев е убитият във Варна

Тинко Георгиев е убитият във Варна

Подозират мафиотско отмъщение за смъртта на Тинко Зърнаря

Тинко Георгиев е убитият бизнесмен във Варна. Жертвата притежава няколко хотела по морето, сред които "Владислав" на Златни пясъци. От няколко години между него и издирвания от Интерпол мафиотски бос Иво Иванов - Гела, върви спор за собствеността на този хотел. Преди няколко месеца Георгиев спечелил делото на последна инстанция. Бизнесменът твърдеше, че е бил принуден насилствено да продаде дяловете във фирмата си "Здравец тур" и хотел "Владислав" на Иво Гела, дългогодишен представител на ВИС за Варна. Според медийни публикации през 2004 г. Георгиев е бил отвлечен от Атанас Радев - Наско Ластика, по разпореждане на Гела. След това бил държан в плен, докато не прехвърли собствеността си.

Килърът влязъл в триетажната къща на улица "Хан Крум" в Гръцката махала и от упор убил 65-годишния мъж, научи "Стандарт". Сигнал за разстрела е получен около 16:50 часа днес. 

"Владислав" е бивше туристическо общежитие, което Георгиев превърнал в елитен хотел. Годишният му оборот гонел 1 милион лева, имал и договор за 340 000 евро с най-големия туроператор, обслужващ скандинавския пазар. Впоследствие хотелът, оценяван на 15 милиона лева, е придобит от офшорка, регистрирана в Кипър. На практика обаче с "Владислав" се разпореждали хора на Иво Гела.

След година мълчание Георгиев събрал кураж и подал сигнал, че е бил рекетиран и изнудван да прехвърли бизнеса си на висаджийския бос. Последвало дълго ходене по мъките и прехвърляне на делото по различни съдилища, от Русе до Бургас. В крайна сметка Тинко успял да си върне имота, но не му се радвал дълго. Според криминалисти, бруталният разстрел, месеци след решението на съда, най-вероятно е мафиотско отмъщение.

Във Варна Георгиев е известен с прякора си Зърнаря, тъй като се занимава и със зърнен бизнес в Добрич. "Голям баровец е, има цял автопарк, държи да кара последен модел на "Мерцедес", заявиха съседи на убития.

Името на Георгиев се завъртя в медиите през 2009 г., когато твърдеше, че е измамен от 23-годишната Виолета Рангелова. Тя била назначена за управител във фирмата му, а отношенията им прераснали в интимни. Според Георгиев, младата Виолета го измамила, като му взела 197 000 лева, за да купи апартамент на ул. "Поп Харитон" във морската столица.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе