Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пътищата в област Добрич са проходими при тежки зимни условия. 5 села са без вода.

Пътищата в област Добрич са проходими при тежки зимни условия. 5 села са без вода.Общо 35 машини на Областно пътно управление почистват и разширяват пътните платна по републиканската пътна мрежа на територията на Добричка област, съобщават от Областния съвет за сигурност.  Пътищата в областта са проходими при тежки зимни условия, като специалистите предупреждават, че на места има навявания. Затворени за движение са пътищата:  Кардам-Дуранкулак,  Бдинци-Добрич, Генерал  Тошево-Каварна и Методиево-Преселенци.

Ограничение за движение на моторни превозни средства до 12 т е въведено по следните пътни артерии: Добрич-Албена, Добрич-Балчик,  Одринци-Ведрина,  Орляк-Зърнево,  Честименско-Межден,  Коларци-Тервел, Генерал Тошево-Росица и  Добрич-Крушари-Северняк.

Отворени за движение на МПС до 3,5 тона са участъците  Балчик-Г.Тошево, Добрич-Методиево,  Преселенци-Сърнино и  Балик-Добрич.

Без ограничение се осъществява движението на автомобили по път II-71 Добрич-Силистра, III-7106 Карапелит-Кочмар, III-207 Кочмар-Границата със Силистра.

Затворен за движение на МПС е пътят ІІІ-207 Орляк– Векилски, по искане на ОПУ – Варна.

По данни на дежурните в общините общинската пътна мрежа е проходима при тежки зимни условия.

Пътувания от Автогара Добрич се осъществяват по главните направления.

 Няма населени места без електрозахранване, без вода са пет села в областта.

По данни на диспечера във водното дружество без вода са селата Габер, Огняново, Земенци и Загорци от община Крушари и Стражица от община Балчик.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе