Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Tesla и Ford мерят сили с електропикапи

Tesla и Ford мерят сили с електропикапи

Tesla и Ford влязоха във виртуална битка във вторник, като всяка от фирмите твърди, че нейния електропикап е най-як.

Битката се водеше в Туитър, след като главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск публикува видео на току-що излезлия "Cybertruck", който побеждава Ford F-150 в „дърпане на въже“.

Вграден видеоклип

Видеото е отбелязало близо 13 милиона гледания в Туитър към вторник сутринта в Калифорния и е „препратено“ повече от 110 000 пъти.

В клипа Cybertruck с форма на клин влачи F-150 нагоре, като от задните гуми на Ford излиза пушек, докато се опитва да се спуска надолу.
"По-добър от Ford F-150, по-бърз от Porsche 911", твърди Мъск в по-ранно съобщение в Туитър.

Вграден видеоклип

Вицепрезидентът на Ford Motor Company Съни Мадра изпрати контрапредизвикателство към Мъск в отговор на видеото. "Здравей Elon, изпрати ни Cybertruck и ние ще направим теста за теб", написа Мадра. „Давай“, отговори Мъск.

Хвалбите на Мъск събудиха онлайн дебат, като защитниците на Ford твърдят, че F-150 е в неизгодна позиция по причини, които включват липса на товар за подобряване на сцеплението на задните колела и че Cybertruck може да е тръгнал пръв.

Новият електрически пикап на Tesla си е осигурил почти 150 000 поръчки, каза Мъск в Туитър само два дни, след като новият му продукт преживя нещо смущаващо.

Милиардерът съосновател на Tesla излезе на сцената в Калифорния миналата седмица, когато бронираните стъклени прозорци на превозното средство се напукаха при демонстрация, целяща да докаже неразрушимостта на пикаха.

Cybertruck е покрит със същата стоманена сплав, която Мъск планира да използва за своята ракета SpaceX Starship и ще може да ускорява от 0 до 100 километра в час за около три секунди, твърди главният изпълнителен директор на Tesla в своя презентация.

Вграден видеоклип

Той каза, че базовият модел ще има начална цена от 39 900 долара и 400-километров обхват, докато луксозна опция ще може да измине два пъти по-голямо разстояние и ще се продава за 69 900 долара.

Не е посочена дата за излизането му на пазара, но анализаторите заявиха, че това няма да стане преди края на 2021 г.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе