Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Терористите предупредили, че готвят кървава баня

Терористите предупредили, че готвят кървава баня

Терористите предупредили в социалните мрежи, че готвят кървава баня във Виена. Това разказа по телефона за БНТ журналистката Миа Сантова, която живее в района на терористичната атака във Виена.

"Беше страшно. Чуха се стрелби, после ми се обадиха познати, които живеят буквално на това място и ме предупредиха да не излизаме. Не спах цяла нощ, останах будна, защото бях много притеснена. Чуваха се линейки и полицейски коли, сирените им виеха в нощта. Хеликоптери имаше също", сподели Миа Сантова.

 

Тя разкри, че през деня терористите са предупредили в социалните мрежи, че готвят кървава баня. "Написали са, че в името на Аллах войната не свършва в Ирак и Сирия, а тепърва започва", разказа Сантова.

"Доколкото чух, един от терористите е избягал, но вероятно има и още.Виена ще остане затворена и строго охранявана.  Министърът на вътрешните работи е казал, че има избягал и моли всички граждани от центъра да си останат по домовете, да не използват градския транспорт, децата, които могат, да останат с родителите", продължи журналистката.

Властите са отправили призив децата от детските градини и учениците да останат вкъщи. Днес учебните заведения работят, но приемат само деца, чиито родители нямат възможност да се грижат за тях днес.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе