Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

ООН осъди терористичния акт в Белгия и подкрепи страната в борбата с тероризма

ООН осъди терористичния акт в Белгия и подкрепи страната в борбата с тероризма

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди терористичното нападение, извършено вчера в град Лиеж в Белгия, в резултат на което вчера загинаха две полицайки и един цивилен. Гутериш поднесе съболезнования към белгийския народ и каза, че го подкрепи в борбата му с екстремизма, предаде ТАСС.

"Генералният секретар осъжда извършената вчера в белгийския град Лиеж атака, в резултат на която загинаха двама служители на полицията и цивилно лице. Той поднася съболезнования на семействата на жертвите, на народа и правителството на Белгия, а също пожелава на ранените скорошно възстановяване. ООН е солидарна с Белгия в борбата й срещу тероризма и насилствения екстремизъм", заявиха от канцеларията на генералния секретар.

Освободено от затвора криминално проявено лице откри стрелба вчера в центъра на Лиеж. Установена е самоличността на нападателя. Неговото име е Бенжамен Ерман, роден през 1982 г. Прокуратурата в Лиеж потвърди, че той е бил забелязан да контактува с радикални ислямисти.

Престъплението е определено като терористичен акт. В Лиеж дойдоха ръководителите на Белгия и на правоохранителните органи, включително крал Филип, премиерът Шарл Мишел, министърът на правосъдието Коен Генс, а също министърът на сигурността и вътрешните работи Ян Ямбон.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе