Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Терористичните нападения вече с дронове

Терористичните нападения вече с дронове

Могат да хвърлят биологични отрови на футболни игрища

Терористите могат да използват дроновете за терористични атаки, предупреди еврокомисарят по сигурността Джулиан Кинг в интервю за германския в. „Велт ам Зонтаг“.

По думите му мишени на безпилотниците могат да станат европейските градове и техните жители. „Дроновете са по-мощни и напреднали и следователно по-привлекателни за законна употреба, но и за враждебни действия”, подчерта Кинг.

Той каза, че Еврокомисията подкрепя усилията на страните членки на ЕС и съюзът създава мрежа за обмен на информация, увеличаване на международната ангажираност и финансовото осигуряване за проекти срещу заплаха от дронове, цитира БГНЕС.

Вестникът публикува сценарий на френската антитерористична агенция, според който дроновете могат да хвърлят биологични отрови на футболни игрища.

Дроновете се използват за военни цели от 60-те години на миналия век и играят ключова роля в конфликтите от началото на войната в Залива през 1991 г. САЩ и Израел доминират на пазара за военни дронове, докато Китай е начело на безпилотници за гражданска употреба.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе