Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Терористи взривиха полицаи в брониран автомобил

Терористи взривиха полицаи в брониран автомобил

Брониран полицейски автомобил е бил ударен от взрив на бомба в югоизточния град Нусайбин, предаде Reuters, позовавайки се на турската агенция Dogan. Засега няма повече информация във връзка с инцидента.

Преди дни турското правителство обяви подготовка на нова антитерористична операция срещу забранената Кюрдска работническа партия (ПКК) в три области на югоизточната част на страната, информира „РИА Новости".

По-рано вчера генералният щаб на турската армия обяви края на друга операция в провинциите Диарбекир, Джизре и Шърнак. "Осем зони са освободени от терористи. Но в Юксекова (Хаккяри), Шърнак и Нусайбин (провинция Мардин) ПКК е изградила окопи и е издигнала барикади. Всички те ще бъдат премахнати. След подготовка ще започнем операции в района, за което местните жители ще бъдат информирани", каза пред репортери министър Ала.

Той добави, че в тези области се планира да бъде наложен вечерен час. Турското правителство обяви през декември вечерен час в редица региони в югоизточната част на страната, населени с кюрди. Това доведе до сблъсъци между силите за сигурност и ПКК, като най-дългата операция в Сур, продължи повече от три месеца. Според турския генерален щаб, при антитерористичните офанзиви са ликвидирани над 1000 кюрдски бунтовници. От парламентарно представената прокюрдска Народнодемократична партия обаче посочиха, че по време на операцията са убити и десетки цивилни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе