Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Телефонни измамници атакуват Силистра

Телефонни измамници атакуват Силистра

Масова атака са предприели телефонни измамници днес в Силистренска област Обаждания са получени не само в областния град, но и в някои от по-малките населени места, като е приложена актуалната напоследък схема за участие в полицейска операция.

Криминалисти отново припомнят как действат престъпниците. Обажданията постъпват предимно на стационарните телефони на възрастни хора. Първоначалното обаждане е от мъж или жена, представящи се за близки или роднини на жертвата, които искат пари по класическа схема – обикновено за лечение на болен, но го правят по толкова груб и очевиден начин, че атакуваният да разпознае измамата. Не са редки случаите и на отправени закани за саморазправа или за нанасяне на побой.

Веднага след като жертвата затвори, постъпва следващо обаждане - от мним полицейския служител, който иска съдействие за залавянето на престъпниците. След като получи съгласие, дава указания мъжа или жената да хвърли през балкона наличните си пари или да ги остави на определено място, за да може измамниците да бъдат заловени от полицията в момента, когато ги вземат. Гарантира, че сумата ще бъде върната след края на операцията.

Измамниците често искат мобилния номер на жертвите си и поддържат непрекъснат контакт, за да ги държат под контрол и да направляват действията им.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе