Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тайвански съд: Син да плати $1 млн. на майка си, отгледала го и го изучила

Тайвански съд: Син да плати $1 млн. на майка си, отгледала го и го изучила

Тайванският върховен съд постанови, че зъболекар трябва да плати на майка си почти 1 милион щатски долара за това, че го е отгледала и е платила за обучението му, съобщи Би Би Си.

Майката е подписала договор със сина си през 1997 г., когато той е бил 20-годишен. Договорът го задължава да й плаща 60 процента от приходите си, когато вземе специалност. Няколко години той отказвал и тя завела дело срещу него.

Синът изтъква, че не е редно човек да търси финансови облаги от това, че е отгледал дете. Съдът обаче определи, че договорът е валиден и че синът трябва да изплати сумата със задна дата и лихвите.

Майката Луо е отгледала двамата си сина сама, след като се развела. Тя е похарчила хиляди за обучението им за стоматолози. Когато се притеснила, че те може да не искат да се грижат за нея на старини, подписала договори и с двамата, че ще й дават част от приходите си.

По-големият син постигнал споразумение с майка си и й изплатил по-малка сума.

Малкият обаче казал, че е бил много млад, когато е подписал договора, и той трябва да бъде обявен за невалиден. Той напомнил, че е работил в клиниката на майка си години след като се дипломирал и й е донесъл повече пари, отколкото й дължи по договор.

Съдът е обявил договора за валиден, защото малкият син е бил пълнолетен, когато го е подписал.

Тайванското законодателство изрично предвижда, че пълнолетните деца трябва да се грижат за възрастните си родители, но повечето хора не съдят децата си, ако не го правят.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе