Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тайланд затваря остров за туристи

Тайланд затваря остров за туристи

Тайланд затваря за посетители остров в Андаманско море в опит да смекчи негативните ефекти от туризма върху някога девствените плажове и кораловите рифове, предаде "Гардиън".

Кох Тачай, който е част от националния парк Симилан в югозападната част на страната, ще бъде затворен от 15 октомври тази година за неопределен период от време. Малкият остров и неговите приказни плажове и корали са особено популярни като еднодневна екскурзия за туристите от континенталната част на Тайланд. Тук те можеха да наблюдават екзотични видове като леопардова акула и манти.

"Заради красотата си Кох Тачай се превърна в популярна дестинация за туристите. Това доведе до прекомерно струпване на хора и негативни последствия за околната среда", обяснява директорът на Агенцията за национални паркове. "Налага се да затворим острова, за да може естествените природни богатства на острова и в прилежащото море да се възстановят, преди човешката намеса да е станала необратима."

По данни на експерти плажът на острова има капацитет за не повече от 70 души, но понякога там едновременно се струпват повече от 1000.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе