Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Марин Ташков: Несериозно е Росен Ангелов да бъде обвиняван

Марин Ташков: Несериозно е Росен Ангелов да бъде обвиняван

Бивш съкилийник на Росен Ангелов, който беше открит мъртъв в село Луково след мащабно издирване заради шесторното убийство в Нови искър, заяви пред бТВ, че е несериозно той да бъде обвиняван за извършител на убийствата.

Марин Ташков и Росен Ангелов се запознават в ареста през 1999 г. Той описва Ангелов като обикновен човек, "нито е по-агресивен от обичайното, нито е изключително криминогенен тип със склонност към тежки престъпления". "Човек, който е с изявено его и който би могъл при определени ситуации да реагира, включително и да стигне до убийство", допълва Ташков. Според него описаният от властите профил на Росен Ангелов не отговаря на истината.

"Той се е крил осем години, за да не бъде задържан. Ако този човек извърши такова тежко деяние, той е наясно, понеже е бил в тази система, че ще бъде задържан и ще изкара живота си в затвора", смята Ташков. Той е категоричен, че е много погрешно Ангелов да се обвинява за убийствата от Нови Искър. "По конституция всеки е невинен до доказване на противното. Няма произнесен съд, към момента той на практика е невинен", допълва Ташков.

Бившият съкилийник на Ангелов също така изрази съмнение, че убиецът, който и да е той, е действал сам. Според него доказателствата сочат към повече от един извършител. "Имаме около 30 гилзи, това са над четири пълнителя. Това означава, че той е презареждал. Дори да допуснем, че той е имал четири пълнителя, което е доста съмнително, това отнема време", допълва Ташков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе