Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Увеличава се търсенето на работна сила в Силистренска област

Увеличава се търсенето на работна сила в Силистренска област

Увеличава се търсенето на работна сила в Силистренска област, отчитат от местното Бюро по труда. Само през септември работа са започнали 358 трайно безработни граждани.

През септември търсенето на работници и служители е увеличено почти двойно в сравнение с август, показва справка на Aгенцията по заетостта. Почти половината от устроените на работа 358 души са със средно специално и висше образование, 110 са с работнически професии, а 99 без квалификация.

От този месец работодателите могат да заявяват свободни работни места и по интернет, съобщи Динко Порязов, експерт в Бюрото по труда в Силистра:

Има възможност не само работодателите да подават заявка в електронен вид, а и лицата, които търсят услугите на Бюрото по труда да се регистрират онлайн, като след  това задължително трябва да препотвърдят тази регистрация в бюрата по труда, но могат да използват опцията да се регистрират чрез сайта на Агенцията по заетостта.

В ход са няколко програми за работа в чужбина. Търсят се берачи на малини за Португалия, хотелски персонал и електротехници за Германия. Кандидатите могат да потърсят повече информация в бюрата по труда в страната.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе