Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Варненският свободен университет е домакин на форум за кръговата икономика

Варненският свободен университет е домакин на форум за кръговата икономикаВарненския свободен университет „Черноризец Храбър“ организира форума „Кръговата икономика – приоритет на следващия програмен период на ЕС“. Сред специалните гости на събитието е Джордж Кремлис, почетен директор на Генерална дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия, под чийто патронаж се реализира магистърската програма „Кръгова икономика“, и Яанченг Мао, началник отдел "Образование" в посолството на Китай в България.

Президентът на Варненския свободен университет проф. Анна Недялкова ще представи проекта „Иновативно образование за икономически растеж и социално приобщаване“. Част от проекта са създадените иновативни магистърски програми в областта на кръговата икономика, предприемачеството, киберсигурността, Data Science и интелигентните системи за сигурност.

Във фокуса на форума попадат планът за действие на ЕС в областта на кръговата икономика, отпадъците като алтернативен суровинен и енергиен ресурс и състоянието и проблемите на преработката на отпадъци. 

В събитието ще се включат областни управители и кметове от областите Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Монтана, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Търговище, Шумен и Ямбол.

Форумът ще постави началото на единствената в България магистърска програма „Кръгова икономика“, която се реализира с подкрепата на Генерална дирекция "Околна среда" на Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите. 

Интервю с проф. Анна Недялкова чуйте в звуковия файл.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе