Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Свидетели: Мафията на Галеви е жива и мъсти!

Свидетели: Мафията на Галеви е жива и мъсти!

Никой не вярва, че смъртта на Миланов и счетоводителката му е нещастие

Всички сме мишени, първо отстраниха най-богатия, казва Антонио Якимов

"Мафията на братя Галеви в Дупница е жива.
Всички свидетели по делото срещу тях са потенциални мишени. Не вярвам смъртта на Пламен Миланов и неговата дясна ръка Теодора да е нещастен случай. Той е бивш полицай, човек от системата, винаги бе нащрек. Във фаталния ден се чухме по обяд, не бе притеснен, покани ме на гости за Нова година". Това сподели в Благоевград Антонио Якимов, който бе един от тримата главни свидетели, заедно с Миланов и Лидия Павлова срещу скандално известените Братя Галеви. Той припомни как по време на процеса в кюстендилския съд Пламен Галев застанал разкрачен пред тях в съдебната зала и пред съдийския състав, прокурорите и адвокатите на висок глас казал на тримата главни свидетели:

За мен вие вече сте мъртви!

Якимов очаква трагедията с Пламен Миланов и еодора Димитрова, която въртяла всичките му фирми като счетоводител и управител, че ще се представи като нещастен случай. Може и да ги изкарат любовници, за да отклонят вниманието в друга посока, подозира Антонио. "Често в България мъртвият е виновен за нещо. А между Пламен, чиято съпруга е сред най-красивите в Дупница, и Теодора няма как да има каквото и да било, освен професионалните отношения. Вероятно са им пуснали газ и са ги умъртвили. Мафията не само е жива, тя е отмъстителна!", убеден е Антонио Якимов.

Той се виждал често с Пламен Миланов в Благоевград, където се премести да живее и работи, след като хората на Галеви го пребиха през 2005 г. "Чувахме се всеки ден по телефона. Преди дни ми разказа за срещата си с Владимир Стъклето, един от осъдените биячи на Галеви, който лежа 4 г. в Бобовдолския затвор. Срещнали се случайно пред църквата в Дупница и Пламен Миланов го поздравил. "Ти ме вкара в затвора, а сега ми казваш добър ден", изсъскал му в лицето Стъклето. Според Якимов, хората на Галеви вече са волни птички, на свобода са и купуват апетитни имоти и обекти и в Сапарева баня. "Мафията на Галеви е непокътната. Пламен го ликвидираха, защото той е най-заможният между нас. Собственик е на 3-те най-проспериращи фирми в Дупница с над 200 таксита, които Галевите не успяха да му отнемат. Представител е на мобилен оператор в Дупница и района, ръководи и просперираща строителна фирма. Сигурен съм, че сега хората на Галеви ще се опитат да му присвоят фирмите и имотите. От мен с Лидия няма какво да вземат, затова мисля, че следващ няма да има. Най-много мен да ме пребият пак някъде", смята мъжът, който работи като таксиметров шофьор в Благоевград. Якимов твърди, че Миланов много държал на семейството си, давал всичко за доброто образование на четирите си деца. Някога започнал бизнес с парите от пенсионирането си в МВР, помогнали му и родителите. Никога не е наемал охрана. Пламен бил като машина, железен човек, работохолик.

Беше като ловджийско куче, надушваше всичко

затова не вярвам на версията за нещастен случай. Има Господ, истината все някога ще излезе наяве", допълва един от основните свидетели срещу братя Галеви.

Служители на ГДБОП разследват смъртта на Миланов и Димитрова. Според запознати, бопаджиите са правили обиск в къщата на таксиметровия бос в село Палатово, за да търсят улики. За врагове и заплахи над загиналите са разпитвани и жители на селото. Двамата бяха погребани на 1 януари. В последния си път Миланов без изпратен от полицаи, прокурори, адвокати, много близки и колеги. Той и 30-годишната му дългогодишна служителка Дора бяха намерени мъртви в офиса им в центъра на Дупница в 20 ч на 30 декември 2015 г. Открил ги е 20-годишният син на Миланов - Димитър. По труповете нямало следи от насилие. Двамата били намерени, паднали зад бюрата си. В същия ден съпругът на Теодора подал сигнал в полицията, че жена му не се е прибрала след работа. Семейството на Пламен Миланов също го търсело, след като Димитър открил джипа на баща си в центъра на Дупница в глуха улица до бившия Битов комбинат, където се помещават офисите на фирмите им и дадени под наем апартаменти.

В последния работен ден на годината двамата приключвали счетоводни документи, преди да си дадат кратка отпуска около Нова година. В работната стая внесли агрегат за ток, който иначе стоял в коридора. Според близки до прокуратурата източници, небрежност е причинила трагичната им смърт. Смята, се че

маркуч на бензиновото съоръжение бил прищипан

и вместо навън, изпаренията оставали в кабинета, вследствие на което е настъпила мозъчна смърт. Патоанатоми от Кюстендил са пристигнали, за да вземат труповете за аутопсия в моргата на областния град, но от Главна прокуратура са забранили и са разпоредили телата да бъдат изпратени за аутопсия в столицата. Тя е показала задушаване с въглероден двуокис.

Бизнесменът уличи "братята" в рекет

"Това е налепа смърт!", коментират шокирани хората в Дупница. Местните не крият, че трагедията е твърде странна и допускат и инсценировка. Въпреки липсата на доказателства, заради старата слава на Братя Галеви, мнозина подозират, че двамата бегълци от Темида може да имат пръст в смъртта на Пламен Миланов. Той беше един от петимата основни свидетели по делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов за създаване на организирана престъпна група. Пред магистратите той беше разказал за изнудвания, заплахи, принуда за прехвърляне на дялове от фирми, рекет, маскиран като "счетоводство" на принципа "Няма не искам". За всяка от притежаваните от Миланов таксиметрови коли той плащал като "такса спокойствие" по 17 лв. на "братята" до края на 2006 г., а след това те поискали и 50% от месечната печалба на двете му фирми и половината собственост в тях. Пред съда покойният бизнесмен разкрил, че се е съгласил от страх и в деня на делото е бил заплашван, че ще бъде пребит. Според свидетелствата му, той е бил притискан да ползва услугите на финансова къща, близка до Галеви и бил накаран да участва в изграждането на бетонов възел край Дупница.

Пламен наскоро станал дядо

Пламен Миланов често е казвал, че се страхува за живота си. През 2011 г., когато Софийският апелативен съд даде ход на делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов с обвинение за ръководене на организирана престъпна група за рекет и изнудване, таксиметровият бос сключил застраховка "Живот" за 1 млн. лв. "Длъжен съм да обезпеча четирите си деца", казвал той. Но по ирония на съдбата, две седмици преди трагичния инцидент я прекратил заради твърде високата вноска.
Миланов е бивш полицай, работил е в затвора на Бобов дол. Има четири деца от два брака, а само дни преди трагичния инцидент е станал дядо - първата му дъщеря Саня го е дарила с внук, когото нарекли Алекс. Второто му дете - Димитър, е студент в Американския университет в Благоевград. Счетоводителката му Теодора пък оставя син сирак в седми клас.


 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе