Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Sukhoi Superjet може би вече няма да лети

Sukhoi Superjet може би вече няма да лети

Конструкцията на самолета нарушавала основите за безопасност

Членът на комисията на Държавната Дума по транспорта космонавтът Максим Сураев многократно заявявал на ръководството й за лошото техническо състояние на суперджетовете, както и за лошата подготовка на пилотите. Това съобщава радиостанция "Говори Москва".

„Вече обсъдих и докладвах на ръководителя на комисията за ситуацията както със самолетите, така и с пилотите. Ще се направят някои изводи, от наша страна ще се опитаме да направим нещо. Всички са възмутени и са убедени, че самолетът не може да се експлоатира повече, опасен е”, казва той

Според друг събеседник конструкцията на самолета нарушава основите за безопасна експлоатация. Той подчертава, че като правило всички лайнери са оборудвани със системи, които правят удара на мълния безопасен за самолета.

Самолетът SSJ-100 се запали по време на аварийно кацане на летище "Шереметиево" в Москва. Той следвал полета Москва - Мурманск, но бил принуден да се върне в летището. Според командира и други членове на екипажа мълния ударила самолета, след което възникнали проблеми с комуникацията и автоматиката отказала.

Според най-новите данни на следствения комитет на Русия в резултат на катастрофата са загинали 41 души.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе