Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Суитчър с барут разплита убийството в Ботевград

Суитчър с барут разплита убийството в Ботевград

Суитчър с барутни частници е основна улика, по която криминалистите разплитат убийството на братята от Ботевград. Това стана ясно по време на разглеждането на мярката за неотклонение на заподозрения извършител Владимир Пелов. Днес Софийският апелативен съд го остави за постоянно в ареста. Цветан и Марко бяха простреляни на 25 март.

Защитата на Пелов смята, че мотивът на обвинението да го остави в ареста е неправилен. А той е именно барутните частици, намерени по суитчъра му. Според адвокат Мариана Айдарова обаче те били от два вида различни пистолети, защото дрехата била на неговия син, който по-рано същия месец ходил с него в стрелбищен комплекс на "Г.М. Димитров" в София. Пелов отрича дори да е виждал някога Марко и Цветан-Скинаря.

Пред съда той каза, че по време на убийството бил вкъщи и спортувал със свой близък, тъй като е и под "домашен арест" заради стари престъпления. За въпросния суитчър Пелов обясни, че ако той е извършителят, веднага щял да изгори дрехата вкъщи, без никой да разбере, а не да седи с нея цял ден.

Обвиненият допълни още, че дрехата била с голяма бяла емблема, а по думите на свидетели убиецът бил облечен изцяло в черно. Друг фактор бил проблемът с очите, които според Пелов са непригодни за такъв разстрел в това време на денонощието.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе