Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Областният управител на Област Силистра Стоян Бонев ще присъства на откриването на Видинският панаир

Областният управител на Област Силистра Стоян Бонев ще присъства на откриването на Видинският панаир

Видинският панаир ще бъде открит официално тази вечер от кмета на общината Огнян Ценков в 21 часа. За събитието пристигат областният управител на Област Силистра Стоян Бонев, кметът на град Калафат, Румъния Лучиан Чобану, заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов, представители на общините: Неготин, Сърбия, Белоградчик и Ружинци.

Полицията предприема мерки за нормалното протичане на започващия тази вечер Видински панаир. Осигурен е необходимият брой униформени служители, които ще следят за реда, обясни началникът на Районното управление на МВР във Видин главен инспектор Мартин Марков:

"Между Областната дирекция на МВР и Община Видин има сключен договор, съгласно който за определени часови интервали и при провеждането на мероприятия, свързани с масово събиране на хора, Районно управление-Видин осигурява необходимия брой униформени служители. Те ще осигуряват опазване на обществения ред и недопускането на инциденти, както и ще следят за нормалното протичане на мероприятията и недопускане на извършването на престъпни посегателства и спазването на изискванията на наредба на Община Видин относно регламентираното работно време на заведенията, определени със заповед на кмета."

Посетителите на панаира да не оставят вещите си без надзор, а ако забележат съмнителни хора, да сигнализират полицейските служители на място или на телефон 112, призова главен инспектор Марков. Той добави, че ще дежурят служители и на "Пътна полиция":

"Община Видин е създала организация, определила е места за паркиране. Ние там ще имаме местостоянка на сектор "Пътна полиция". Тя ще следи за спазване изискванията на Закона за движение по пътищата относно правоспособността на водачите и употребата на алкохол. Така че, който идва с кола, да не пие или да си води шофьор, или има таксита, с които да посещава панаира."

Повече от 130 души търговци, производители и занаятчии ще представят продукцията си на традиционното изложение във Видин, което ще продължи до 3 септември.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе