Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Столтенберг осъди атаката в Истанбул

Столтенберг осъди атаката в Истанбул

Всички съюзници в НАТО са единни в борбата срещу всички форми на тероризма, се казва в съобщението

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди остро терористичната атака от тази сутрин в Истанбул. Съюзниците от НАТО изразяват твърдо своята солидарност срещу глобалната заплаха от тероризъм, се казва в съобщението на Столтенберг.

"Решително осъждам днешния жесток терористичен акт в сърцето на туристическия район на Истанбул. Не може да има никакво оправдание за такива атаки. Всички съюзници в НАТО са единни в борбата срещу всички форми на тероризма", отбелязва генералният секретар на Алианса.

В заключение Столтенберг посочва:„Моите мисли са със пострадалите, с турския народ и с всички останали народи, които са засегнати от терористичния акт".

Най-малко 11 жертви има в следствие на взрива в централната историческа част на Истанбул. До момента се съобщава за 7 загинали полицаи и 4 цивилни. Ранените са 36. CNN се позовава на информация от кмета на града Васип Шахин.

Кола пълна с експлозиви бе взривена в центъра на Истанбул в час пик днес. Атаката е била насочена срещу автобус на турските сили за бързо реагиране.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе