Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Данъкът върху превозните средства вкарал в хазната на Столичната община (СО) през изминалата година 84,5 млн. лв. Парите, които е събрало местното кметство от пътния налог, са с 1.6 млн. лв. повече от заложения план, пише МОНИТОР. Това съобщи зам.-кметът по финанси на София Дончо Барбалов. Общото изпълнение на бюджета на СО е в размер на 1.054 млрд. лв. Собствените приходи са изпълнени на 100% и са в размер на 640.26 млн. лв. или с 32.2 млн. лв. повече, отколкото през предходната 2016 г.“, обясни Барбалов. 102 млн. лв. са приходите от данък сгради, а от облагането на сделките с имоти са постъпили 111.2 млн. лв. или 106.5% от планираното. Неданъчните приходи за миналата година възлизат на 332.9 млн. лв., което е с 8.68 млн. лв. повече от предходната 2016 г.

От днес шофьорите трябва да се движат с до 90 км/ч по магистрала “Тракия” в участъка Чирпан-Стара Загора, съобщиха от пътната агенция, информира 24 ЧАСА. Ограничението е въведено заради неравности по пътя - в дясното платно например има дълбоки коловози. От ведомството, чийто шеф е Светослав Глосов, допълват, че на “Тракия” заради ремонт на съоръженията при 17-и и 18-и километър в посока Бургас движението е двупосочно в платното за София. На 24 септември ще има две ленти за София и една за Бургас. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание в участъка между Ихтиман и тунел “Траянови врата”, където също има ограничение на скоростта до 90 км/ч в двете платна. И там настилката е неравна, допълнително се извършва и ремонт.

Ограничение на скоростта до 90 км/ч по АМ „Тракия” в участъка Чирпан-Стара Загора от км 168 до км 208 се въвежда от понеделник, продължава темата МОНИТОР. Причината е в неравности на пътната настилка, съобщават от пресцентъра на АПИ. От там предупреждават, че е необходимо шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост през почивните дни. На АМ „Тракия“ поради ремонт на съоръженията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас движението се осъществява двупосочно в платното за София.

Слънчев колектор, който е без аналог в света, изобрети българска компания, пише от първата си страница 24 ЧАСА. Супермощното съоръжение е една от новостите на международното изложение “Есен 2018” в Пловдив. Той ще се превърне в сензация на деловия форум, предричат учени. Колекторът произвежда топла вода, като абсорбира 30% повече енергия от слънцето в сравнение със съществуващите от този вид. Изключително иновативният продукт е разработен в Силистра. Той ще се конкурира с продукти на компании от 40 държави. По време на панаира всички те ще демонстрират актуалните тенденции в машиностроенето, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията, строителството, минната, химическата и автомобилната промишленост.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе