Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Здраве и стил на живот - избрано от печата

КЗК два пъти се отрече от картела при горивата, сочи във водещата си тема СЕГА. Два дни след изборите разследването за картел при горивата претърпя неочакван обрат. След като месеци наред твърдеше, че има безспорни доказателства за договорки за цените между най-големите вериги бензиностанции в страната и за това ще бъдат наложени тежки наказания, Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) прекрати производството срещу тях.

В пълен разрез с предишни изявления комисията се съгласява с възраженията на разследваните вериги и на Българската петролна и газова асоциация. Така стига до извода, че картел при горивата няма. Петролните фирми могат да разменят информация за цените помежду си, защото това е публична информация. Фактът, че търговците работят с еднакви цени, не означава, че има забранено споразумение на пазара. В практиката на КЗК и ВАС, както и тази на ЕК, е прието, че паралелното поведение само по себе си не представлява съгласувана практика, изтъкват от комисията. Затова вместо глоби КЗК забранява на компаниите да говорят помежду си. Забранено е и обсъждането на информация с петролната асоциация.

Виж повече

"Мечтата ми е хората да се усмихват, като видят полицай", споделя директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов в обширно интервю пред ТРУД, че. Маринов посочва също, че най-големият проблем на столичани са домовите кражби. Той е обусловен от това, че в София живеят все повече българи и чужденци, част от тях не се регистрират, имаме от една страна анонимност, а от друга – материални ресурси в домовете на хора с по-големи възможности. Но ние постоянно задържаме групи крадци – напоследък две например, включително тази на Турчина, която се занимаваше с грабежи и взломни кражби от офиси и предприятия. В Перник пък се извършва търговията с части от крадени коли.

Виж повече

Сервитьори и фризьори със здравен тест, пише СТАНДАРТ. Нови правила за здравните книжки на работещите в детски заведения, предприятия за производство и търговия с храна, фризьори, сервитьори, готвачи и козметици ще въведе здравното министерство. Целта е служителите да бъдат изследвани за заразни и други болести. Предложените изменения ще позволят извършване на предварителни медицински прегледи преди постъпване на работа, както и на периодични прегледи, освен от общопрактикуващ лекар и от лекар специалист по вътрешни болести, включително и на здравнонеосигурените и тези без избран личен лекар.

Виж повече

Бум на депресии и инфаркти заради магнитни бури, предупреждава МОНИТОР. Тридневни магнитни бури носят депресии, инфаркти и покосяват страдащите от кардиологични проблеми и бъбречни заболявания. За това предупредиха лекари. Обострянето на болежките е заради смущения в магнитосферата в резултат на средни по интензитет, но упорити магнитни бури. Независимо, че те не са от най-силните, са придружени и с редица други смущения в магнитосферата, които ще продължат чак до неделя и неизбежно удрят по всички хронични заболявания. Усилват се и мигрените, а хората с нарушения във вестибуларния апарат може да бъдат приковани на легло.

Виж повече

Млада пианистка от Силистра  свири в Карнеги Хол, научаваме от СТАНДАРТ. Десетокласничката Мила Николова бе поканена да участва в  конкурса "Golden classical musik adwards", който се състоя  миналата седмица  в прочутата концертна зала в Ню Йорк.  В тазгодишното издание на  състезанието на сцената излязоха 50 млади музиканти от целия свят. Пред публиката в най-прочутата концертна зала в света Мила изсвири Прелюд за  пиано от Клод Дебюси. Мила е възпитаник на езиковата гимназия "Пейо Яворов" в Силистра. 16-годишното момиче  вече е лауреат  на 30 награди от наши и международни конкурси. Тя е носител на награди от състезания на млади пианисти във Виена, Залцбург, Лондон и Букурещ.

Виж повече


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе