Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Стена на славата в Силистра

Стена на славата в СилистраМемориална стена на славата на Трийсет и първи силистренски полк /Железния/ и на бойци от Силистренска област от други военни части, загинали във Втората световна война, освети Доростолският митрополит Амвросий с духовници. С това тържествено бяха отбелязани Денят на победата, 73-тата годишнина от края на Втората световна война и Денят на Европа.
"Девети май е символ на исторически поуки и общо мирно европейско бъдеще", каза в словото си кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов.
На стената са изписани имената на 563 воини. Цялата композиция от шест части е дълга близо 20 метра, а отделните части са с височина от 3 до 3.50 метра. Проектът е на арх. Мария Друмева, съгласуван с Министерството на отбраната и защитен пред Специализирания експертен съвет по изобразителни изкуства (СЕСИИ) и Националния институт за недвижимото културно наследство (НИНКН) към Министерството на културата. Монтирани са три пилона със знамената на Република България, на обединена Европа и Силистренската община.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе