Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

До 28 юни е срокът за кандидатстване във видинския филиал на Русенския университет

До 28 юни е срокът за кандидатстване във видинския филиал на Русенския университет

До 28 юни е срокът за подаване на документи за кандидатстване в Русенския университет и за неговия нов филиал във Видин. Това съобщи на пресконференция зам.-ректорът по учебната работа проф. Пламен Кангалов:

"Документите се подават в Русенския университет и във филиалите в Разград, Силистра и Видин. Също така могат да бъдат подадени и онлайн. Приемните изпити, редовните, ще бъдат проведени на 1 и 2 юли 2017 г.- по история, математика, общотехническа подготовка, химия, икономическа география, информатика и информационни технологии. Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени до 4 юли. Записването започва от 4 юли и приключва до 8 юли. Второто класиране ще се обяви на 10 юли. Записването започва от 10 юли и приключва на 14 юли." 

През новата академична година във филиала във Видин ще се обучават студенти по пет специалности: земеделска техника и технологии, електроника, технология и управление на транспорта, индустриален мениджмънт и компютърни науки.

Административният директор на филиала във Видин Момчил Станков съобщи, че са провели срещи с кметове на общини и с директори на училища от съседна Румъния, за популяризиране на учебното заведение.

На пресконференцията присъства и кметът на Калафат- Лучиaн Чобану, който заяви, че големият проблем за румънските студенти да учат във Видин, е езиковата бариера. 

"Преди да се запишат да учат във филиала във Видин, те трябва да научат българския език", каза кметът на Калафат.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе