Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Макгинес се срещна с представителите на Жени ГЕРБ на конгреса в Мадрид

Макгинес се срещна с представителите на Жени ГЕРБ на конгреса в Мадрид

Заместник-председателят на Европейския парламент Мерид Макгинес се срещна с представителите на Жени ГЕРБ, които участват в конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Мадрид. По време на срещата Макгинес поздрави дамите от ГЕРБ за силната работа на женската организация. Мерид Макгинес определи българския евродепутат Мария Габриел, която е и заместник-председател на ЕНП Жени, като фантастичен женски лидер и достоен заместник-председател на групата на ЕНП в ЕП.

„С Мария работим изключително продуктивно по всички теми, свързани с жените, равенството на половете и развитието на демокрацията в района на Средиземноморието и Африка. Тя е подготвен и компетентен професионалист, който аз лично уважавам страшно много", подчерта Макгинес.

Зам.-председателят на Европейския парламент и представителите на Жени ГЕРБ обсъдиха въпросите с работните места в Европейския съюз, както и проблемите пред сектора пчеларство. Сериозен акцент в разговора беше мигрантската криза, през призмата на политиките на Европейския съюз в региона на Средиземноморието и Балканите, както и отношението на Съюза към жените и децата бежанци.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе