Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Абдесалам спрян и пуснат от полицията часове след атентатите

Абдесалам спрян и пуснат от полицията часове след атентатите

Издирваният Салах Абдесалам е бил спрян, разпитан и пуснат от полицията часове след атентатите в Париж в петък. 129 души загинаха, а стотици бяха ранени при безпрецедентната атака във френската столица.

Разследването по случая продължава, а заподозрени са трима братя. Единият от тях е 26-годишният Салах, роден в Брюксел и смятан за много опасен.

Часове след атентатите Абдесалам той е разпитан и пуснат от полицията. Той бягал с кола към белгийската граница, заедно с още двама мъже. Спрян е за проверка и е освободен преди следователите да установят, че Абдеслам е човекът, наел автомобила , с който са се возили нападателите в концертната зала "Батаклан". Белгийското правосъдие издаде международна заповед за арест на издирвания, който е живял в брюкселския район Моленбек. Един от братята му се самовзриви на улицата до концертната зала, а друг е заловен в Белгия, информира още БНТ.

В същото време стана ясно, че френски самолети снощи са бомбардирали считания за столица на "Ислямска държава" град Ракка.

Френските медии пък съобщават, че голяма полицейска операция е проведена в близост до френската граница с Белгия. Не е ясно дали тя е свързана с атаките в Париж.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе