Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Спряха обир за 20 милиона евро

Спряха обир за 20 милиона евро

Благоевград. Грандиозен обир за 20 000 000 евро бе спрян от служители на полицията в Благоевград. 31-годишният Пантелей Неделчев от София се пробвал да източи парите с фалшиви документи от сметките на двама сирийци - майка и син.

Столичанинът пристигнал в офис на ОББ и поискал да му бъде активирана услугата "електронно банкиране". Още щом представил документи и пълномощно от чужденците обаче, служителката се усъмнила, че те не са истински.

От банката направили справка и обяснили на Пантелей, че трябва да им донесе още книжа. Междувременно бил подаден сигнал в полицията и така измамникът бил спипан при следващото му идване в клона на банката с новите документи. Мъжът е обвинен в опит за документна измама - източване на пари чрез електронно банкиране. В хода на разследването било установено, че всичките представени от него документи са менте.

Задържаният е регистриран и за други криминални прояви. Пред съда столичанинът не се призна за виновен и заяви, че просто е направил услуга и изобщо не е подозирал, че извършва престъпление. Стана ясно, че той е разкрил собствена банкова сметка, към която да прехвърли парите. Имало и оперативна информация, че е щял да изтегли крупна сума пари и от сметката на други сирийци.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе