Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Спират огъня в Нагорни Карабах

Спират огъня в Нагорни Карабах

Страните в конфликта в Нагорни Карабах прекратяват огъня. Това съобщиха от военните министерства на Армения и Азербайджан, предаде ТАСС. В момента са в ход и преговорите по детайлите на примирието.

Азербайджан и сепаратистките власти на района Нагорни Карабах, населен с етнически арменци, постигнаха споразумение във вторник, което трябва да сложи край на 4-дневните ожесточени боеве в спорната територия, съобщи Министерството на отбрана на непризнатата република Нагорни Карабах, предаде в същото време AFP.

„Постигнато е споразумение за прекратяване на огъня с Азербайджан", заяви говорителят на ведомството в столицата Степанакерт. „Дадена е заповед за прекратяване на стрелбата", добави той.

Най-малко 64 души, повечето от които войници, са загинали при ожесточените боеве от последните четири дни в Нагорни Карабах, предаде Франс прес. Най-интензивните боеве за последните 20 години продължиха и през изминалата нощ по цялото протежение на фронтовата линия.

За днес е насрочено и заседанието на т.нар. Минска група на ОССЕ, председателстваната от Франция, САЩ и Русия за Нагорни Карабах, която има за задача да намери изход от този "замразен" от 20 години конфликт. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе