Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Къде в София крадците обират най-много жилища?

Къде в София крадците обират най-много жилища?

Най-много обири на жилища в столицата стават в районите на Младост и Студентски град, където само от началото на годината са регистрирани повече от 400 взломни кражби, съобщава "Телеграф".

Конкуренция с 66 случая по-малко им правят Слатина и Изгрев, които са под охрана на Първо РПУ.

Хората пропищяват най-вече от домовите крадци. Затова и взломните кражби са най-голям брой. Първи сред деветте района по извършване на този вид престъпление е Седмо РПУ (в Студентски град).

"Населението на Младост и Студентски град е в пъти по-голямо от това на други квартали. Тук има повече автомобили, повече жилищни сгради, респективно и повече възможности за извършване на престъпления. Знаете, че по-младите хора разполагат с повече и по-нова техника, телефони, лаптопи. Освен това районът е близо до "Цариградско шосе" и Околовръстното. по което става по-бързото оттегляне", споделя шефката на Седмо РПУ Ани Петрова.

Хората от по-богатите квартали на столицата, като Красно село, Борово и др. също са потърпевши от краджи, но се нареждат на трето място по взломни кражби с 346 случая.

За последните 10 месеца в района на Шесто РПУ са откраднати 161 коли, имало е и 29 палежа, сочат данните на МВР.

"Една от причините е, че под наша територия живеят най-състоятелните хора в столицата, тук са и южните квартали на София, където има големи и скъпи къщи и вили, което от своя страна предизвиква апетитит на престъпниците", коментира началникът на Седмо РПУ Милчо Милчов.

Най-спокойно районно в столицата, що се отнася до битовата престъпност, е Осмо РПУ. Една от основните причини за това е, че там няма луксозни имоти, които да изкушават вандалите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе