Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Собственикът на авиокомпания S7 загина в самолетна катастрофа

Собственикът на авиокомпания S7 загина в самолетна катастрофа

Собственикът на най-голямата руска частна авиокомпания Владислав Фильов загина в самолетна катастрофа в Германия, съобщи РБК. Новината е потвърдена от два независими източника, допълва агенцията.

Все още обаче няма офииално потвърждение за смъртта на Фильов. Според източника на РБК, малък самолет Epic се е разбил в района на Франкфурт с трима души на борда.

Германският "Билд" посочва, че самолетът е паднал малко преди пистата на летището в Егелсбах и е изгорял напълно с двамата пасажери и пилота. Според полицията,  катастрофата е станала в 15:30 днес и че заиналите са били руски граждани, пристигащи от Кан.

S7 Airlines се появи след сливането на авиокомпаниите "Сибир" и "Глобус" и е член на глобалния авиационен алианс Oneworld. Тя има 216 дестинации до 32 държави.

През 2018 г. тя е превозила почти 16 милиона пътници, пише Дневник.

Фильов е на 55 години и е бивш инженер от ракетно-космическите войски на СССР/Русия. От март 1998 г. бе директор на авиокомпания "Сибир", а от 2009 г. ръководи S7.

Съпругата му Наталия е председател на Управителния съвет на ЗАО "Группа компаний S7" и според руското сп."Форбс" през миналата година е била петата сред най.богатите жени в страната с лично състояние от 600 милиона долара.

S7 Airlines (Сибирските авиолинии) лети до над 900 дестинации, включително и до Варна. Притежава най-голямата мрежа от вътрешни линии в Русия, изградена на базата на три основни центъра на въздушния транспорт в Москва (Домодедово), Новосибирск (Толмачево) и Иркутск.

S7 Airlines извършва редовни полети към страните от ОНД, Европа, Близкия изток, Южна Азия и Азиатско-тихоокеанския регион.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе