Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Задържаха собственика на Винпром Карнобат и още 9 души

Задържаха собственика на Винпром Карнобат и още 9 души

Собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков и още девет души са задържани при акция на прокуратурата. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг. Днес стана ясно, че се провежда акция в офиси, намиращи се във фирмите "Винпром Карнобат", "СИС Индустрийс" и "Топаз мел".

Делото било образувано преди около два месеца, когато ГДБОП и спецпрокуратуата намерили фабрика за незаконни цигари в Карнобат. Оказало се, че синът на кмета на Карнобат Иван Димитров е собственик на сградата, в която се е помещавала фабриката. Тя била от затворен тип и никой не влизал и излизал от нея. Вътре работели арменци, имали там спални и фитнес. Димитров казал, че не е знаел за какво се използва сградата.

Една от линията на разследването е, че пари от незаконната дейност са изпирани през винпрома. Все още е трудно да се каже каква е щетата за държавния бюджет. Претърсвания в момента вървят на 6-7 адреса, коментира още Иван Гешев.

Иван Гешев обясни, че утре ще са ясни доказателствата и дали ще се повдигнат работни обвинения срещу някои от задържаните лица.

По думите му няма връзка между сегашното разследване и делото срещу семейство Арабаджиеви. По данни на разследващите, щетата по делото Арабаджиеви не е като в началото се смяташе около 600-700 хил. лв., а 6-8 млн. лева невнесено ДДС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе