Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Сняг вали в голяма част на страната

Сняг вали в голяма част на страната

Сняг вече вали над  голяма част от страната. Очаква се да започне и прогнозираното рязко застудяване. 

От МВР и Агенция " Пътна инфраструктура" препоръчват да се избягват пътуванията от днес до 7 януари.

В Плевенска област предприеха  допълнителни мерки за  действия при обилни снеговалежи. 132 снегорина са в готовност да чистят републиканските пътища  при очаквания снеговалеж тази вечер.

Има пълна готовност за навременна и адекватна реакция при екстремни зимни условия  - това показа извънредната среща на областния управител Ралица Добрева с представители на всички институции.

Кметовете на 11-те общини са направили преглед на плановете за защита на населението при бедствия. извършени са контролни предупреждение към диспечерските пунктове на електроразпределителното дружество, ВиК и пътното поддържане за осигуряване на допълнителни екипи за евентуално възникнали аварии. Съвместно с Регионалната здравна инспекция е повишена готовността за транспортиране на пациенти на хемодиализа, бременни и тежкоболни до здравни заведения.

72 машини са в готовност да се включат в разчистването на пътищата в Силистренска област при евентуално влошаване на обстановката.

Планът за временна организацията на движението при влошени метеорологични условия на Областното пътно управление в Силистра предвижда въвеждането на три обходни маршрута в случай, че главните пътища за Русе, Шумен и Добрич станат непроходими. За Русе алтернативният маршрут е през Главиница за Шумен - през село Алеково, а за Добрич през селата Попкральово и Войново.

При виелици и преспи движението ще бъде спряно до разчистване на пътищата. Целта е да се избегнат инциденти със затънали в снега автомобили и бедстващи хора.

При влошаване на времето пациентите на хемодиализа ще бъдат настанени в областната болница и ще останат там до нормализиране на обстановката. Същото се отнася и за родилките, чийто термин е в дните с прогнозирано лошо време.

Община Ловеч е предприела всички необходими мерки и е в готовност за очакваното влошаване на времето. Осигурена е снегопочистваща техника и материали за обработване на улиците в града и пътищата към селата.

При необходимост всички родилки от общината с термин за следващите дни и болните на хемодиализа ще бъдат хоспитализирани в Ловешката болница, събощи кметът Корнелия Маринова:

Училищата, детските градини и социалните заведения са снабдени с гориво за отопление. При проблеми с газоподаването защитените потребители ще бъдат обезпечени. Осигурено е медицинско обслужване. Имат резервен запас от хранителни продукти.

Директорът на снегопочистващата фирма в Ловеч Павлин Иванов посочи, че са предприети мерки и срещу заледяването на улиците:

Напръскани са всички главни улици. Особено внимание сме обърнали на мостовете.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе