Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Снежен капан блокира страната

Снежен капан блокира страната

Лек автомобил, в който пътуват четирима холандски граждани и дете на една година, е заседнал в преспите по пътя от Кубрат към Русе. Холандското семейство е трябвало да стигне до Букурещ, откъдето да лети за дома си, но автомобилът им е заседнал в преспите след каменната кариера между селата Беловец и Тетово. На територията на област Русе те са потърсили съдействие от местните служби, но засега няма изпратена техника на Областното пътно управление. Пътят и от Русе за Тетово е непроходим и това продължава вече второ денонощие. Ситуацията в областта остава тежка, снеговалежът продължава, пътищата са непроходими.

Ученически автобус е аварирал тази сутрин в района на село Стрелец, община Горна Оряховица. Служители от „Спасителни дейности“ оказват съдействие, а от БЧК ще доставят на децата топли напитки. В област Велико Търново остава забраната за тирове в посока Русе. Ограничено е движението на товарни автомобили по пътя Вързулица - Алеково - Свищов. Няма селища без ток и вода.

Около 50 села в Странджанско са без ток, съобщиха от EVN, които снабдяват района. Там обстановката е усложнена заради трудния достъп до тези населени места. Без електрозахранване са и около десетина села в Старозагорско. Ток нямат и около 5000 клиенти на ЧЕЗ, основно в района на Благоевград и София област.

Дунав мост при Русе е затворен за камиони над 12 тона поради усложнените метеорологични условия в Румъния и поради спряното движение на тези камиони към Дунав мост в отсечката Бяла - Русе. Най-усложнена е обстановката в Североизточна България, в областите Русе, Разград, Добрич, Силистра и Бургас.

Заради силен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания е спряно движението по АМ "Тракия" в участъка от Карнобат - Бургас, а между Ямбол - Карнобат и Твърдица - Бургас, както и през проходите "Ришки", "Котленски", "Айтоски", "Петрохан" и "Шипка", е спряно движението на камиони над 12 тона. 

Подбалканският път е затворен за всички автомобили в област Стара Загора, в отсечката от Мъглиж - Гурково. Затворени са проходите "Троянски", "Дюлински" и "Обзорски". За камионите над 12 тона с ремаркета и полуремаркета е забранено преминаването през проходите "Печинско", "Превала" и "Рожен" и в участъка Проглед - Пампорово - Стойките.

Временно е спряно движението по пътя Силистра - Русе, Силистра - Добрич и Варна - Добрич поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в тунел "Траянови врата" на АМ „Тракия“, където заради авария в електрозахранването, е изключено осветлението. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и ограничение на скоростта, подчертават от АПИ.

Още за обстановката в останалата част на страната можете да прочетете в свързаните новини.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе