Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Снеговалежът и вятърът в Сливенско се усилват

Снеговалежът и вятърът в Сливенско се усилват

Пристанище Варна продължава да е затворено заради силния вятър. Летището работи нормално, няма отменени полети.

В Силистренска област се обстановката се усложнява. Снеговалежът и вятърът се усилиха, има  навявания, видимостта е силно намалена. Снежната покривка вече е над 25 см.  Няколко леки автомобила са спрели на заледен стръмен участък по пътя Силистра-Добрич в района на село Богорово . По главния път за Русе до село Сребърна е закъсал ТИР. В град Силистра се почистват само главните улици и в много квартали второстепенните улици са труднопроходими.

Всички пътища в Смолянска област са проходими при зимни условия.  Отменена е забраната за движението на автомобилите с вериги през прохода Рожен, но товарните трябва да са без ремаркета и полуремаркета. През прохода Превала остават в сила всички ограничения за моторните провозни средства.

Между 10 и 25 сантиметра е снежната покривка в Ловешка област.Пътищата са проходими при зимни условия.  Проходът Троян-Кърнаре е отворен за движение, но е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета.

ТИР-ове с летни гуми създават затруднения за почистването на пътищата в Разградска област. До момента са изтеглени няколко закъсали автомобила, но няма затворени участъци и основните пътища са проходими при зимни условия. 32 машини работят за почистването на републиканската пътна мрежа в района, предаде кореспондентът на БНР  Марина Бенова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе