Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Снегът се усилва

Снегът се усилва

Силният снеговалеж затруднява движението на МПС в област Шумен, съобщиха за Радио Шумен от ОПУ. Видимостта е между 200 и 300 метра. Времето остава тихо и засега няма навявания. Пътните артерии в областта са обработени. Пътищата са мокри и в по-късните часове на деня има опасност от обледяване, заради ниските температури. В момента термометрите в областта показват между минус - 8 и -12 градуса.

66 машини почистват и опесъчават пътищата в област Търговище. Снежната покривка е до 4 сантиметра. Пътните настилки са чисти към момента, но снегът се усилва. Няма затворени пътища и закъсали автомобили. Котленският проход е отворен за движение.

В област Силистра вали слаб сняг, който не е покрил пътищата, съобщиха за Радио Шумен от ОПУ. Все още не е изкарана техника, но се очаква по-късно, преди да натрупа, да бъдат опесъчени основните артерии в областта.

Силен сняг вали в Разградско. Снежната покривка е от 4 до 5 сантиметра. Машини на пътно-поддържащите фирми чистят основните пътища в областта. На дежурните екипи се е наложило да изтеглят и 5 закъсали автoмобила. Дежурният от ОПУ обясни, че колите са били с летни гуми.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе